Ploiestenilor le place Jazz-ul si acum traiesc bucuria celei de-a 17-a editii a Ploiesti Jazz Festival! Miercuri, primul concert la Filarmonica

jazzzzzzzzzzz-300x152.jpg

[ad_1]

Unora…. Nu, PLOIEȘTENILOR LE PLACE JAZZ-UL! Ploiești Jazz Festival  – ediția a XVII-a debutează miercuri, 26 octombrie, cu un concert extraordinar susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești  și Ploiești JAZZ Trio  (Răzvan Cojanu bas, Sorin Zlat pian, Laurențiu Ștefan tobe), sub bagheta Simonei Strungaru și cu Sebastian Burneci la trompetă, ca solist.

Ploiești Jazz Festival, el însuși devenit  o minunată tradiție, este un eveniment organizat de Filarmonica Paul Constantinescu – Ploiesti  – membru al Europe Jazz Network  în parteneriat cu Primaria Ploiesti desfăşurat sub Înaltul patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române și sub egida Ministerul Culturii Culturii șicu sprijinul a numeroase ambasade și oameni de cultură deprim rang.

Așadar, bucurați-vă de muzică! De ce?Simplu: pentr că muzica e parte din filonul deaural sufletului acestui oraș, pentru că muzica e taină, e spirit, e-nvățătură, e poezie, e dragoste. Și deschide porțile educației, ale comunicării, ale prieteniei.

Sebastian Burneci

Trompetist și solist al Big Band-ului Radio și absolvent al Prince Claus Conservatoire din Olanda, Sebastian Burneci este membru activ în mai multe proiecte internaționale de jazz. Derulează de 15 ani proiectul Unspoken, pe care îl definește „un experiment muzical și social”, și descrie colaborarea cu Simona Strungaru drept „cea mai intensă experiență muzicală pe care am trăit-o până acum”. Pianistă, dirijor de orchestră, orchestratoare și compozitoare de muzică de film, Simona Strungaru are un profil muzical complex, iar în 2015 a lansat orchestra și conceptul Simona Strungaru Symphonics, bazat pe muzică originală, cu orchestrații semnate de autoare.

Născut la Constanţa în 1983 într-o familie de muzicieni, fiul unuia din membrii fondatori ai legendarei trupe rock Roşu şi Negru, Sebastian Burneci este câştigătorul a şase distincţii cu Locul 1 consecutive la Olimpiadele Naţionale de Muzică din România. Având la bază o pregătire în muzică clasică dobândită urmând cursurile Colegiului Naţional Regina Maria din Constanţa, Sebastian este absolvent al Prince Claus Conservatoire din Olanda, sub îndrumarea lui Alex Sipiagin, activ în diverse proiecte de jazz autohtone şi internaţionale, fondator şi leader al ansamblului Bucharest Jazz Orchestra. În domeniul muzicii comerciale colaborează cu cele mai cunoscute nume ale scenei românești, Andra sau Direcţia 5, dar şi cu artisti internaţionali precum Nicole Scherzinger.

Simona Strungaru Symphonics

Pianistă, dirijor de orchestră, orchestratoare și compozitoare de muzică de film, Simona Strungaru a absolvit în 2010 masteratul la Conservatorul din Amsterdam, unde a studiat pianul cu reputatul profesor Jan Wijn și dirijatul orchestral cu Lucas Vis. Ca dirijor, Simona a condus, printre altele, Orchestra Operei Maghiare din Cluj-Napoca în Cine-Concertul Haxan cu muzica semnată de Bardi Johannsson la Festivalul Internațional de Film Transilvania, Orchestra și Corul Filarmonicii Oltenia alături de Cvartetul Bălănescu și Loredana Groza pentru concertul tribut Maria Tănase Simfonic, sau ansamblul Sonomania în cadrul Festivalului Săptămâna Internațională a Muzicii Noi, București. În 2015 a lansat orchestra și conceptul Simona Strungaru Symphonics în cadrul Nopții Albe a Bucureștiului, interpretând în premieră compoziția proprie Simfonia I intitulată Gaston pentru orchestră și live visuals. Proiectul SSS este bazat pe muzică originală cu orchestrații semnate Simona Strungaru și are o componență variabilă, cu formule de la 5 și până la 50 de muzicieni profesioniști, realizând printre altele Cine-Concerte pentru Festivalul International Animest (Felix the Cat) si Festivalul Filmului German – Institutul Goethe (Die Puppe, Die Austernprinzessin, r. Ernst Lubitsch).

***

Abonamentele la Ploiesti Jazz Festival sunt disponibile exclusiv la casa de bilete a Filarmonicii.

Biletele, în valoare de 100 lei/seară (70 lei pensionari, elevi si studenți) pot fi achiziționate de la casa de bilete a Filarmonicii, de la Agenția Teatrală sau online, de aici: https://filarmonicaploiesti.ro/…/ploiesti-jazz…/

Întregul festival va fi transmis live pe platforma Virtual Concert Hall, iar biletele virtual sunt aici: https://virtualconcerthall.ro/…/bilet-virtual…/

Articolul Ploiestenilor le place Jazz-ul si acum traiesc bucuria celei de-a 17-a editii a Ploiesti Jazz Festival! Miercuri, primul concert la Filarmonica a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link