Strada Lipscani din București

Strada Lipscani este una dintre cele mai însemnate locații ale Bucureștiului, plină de amintirile bune de altădată.

Strada Lipscani din Bucuresti

Strada Lipscani poartă aceasta denumire de la Lipsca, care aduce aminte locuitorilor Bucureștiului de comerțul ce avea să se desfașoare pe trotoarele sale.

Bine de știut:

Strada Lipscani a devenit astăzi un puternic loc de promenadă atât pentru locuitorii țării, cât și pentru turiștii străini ajunși în București.

Istoric Strada Lipscani din București:

Strada Lipscani a fost contruită încă din cele mai vechi timpuri. In anii 1400 și până în decembrie 1989, strada Lipscani era una dintre cele mai populate din întreaga Capitală, mai ales pentru dezvoltarea comercială ce avea să aiba loc în această zonă.

Breslele de pantofari, blănari, băcani, căldărari își făcuseră în aceste locuri diferite magazine unde își vindeau mărfurile de cea mai bună calitate cumpărătorilor de pe întreg teritoriul țării.

Cu timpul, pe strada Lipscani s-au adunat comercianți din diferite țări ale lumii, constienți de potențialul acesteia. Asa se face că pe străzile Bucureștiului de altadată întâîneam o mulțime de albanezi, bulgari, austrieci, evrei.

Obiective principale de vizitat la Strada Lipscani:

Aceasta are câteva obiective importante – dintre care cel mai important monument istoric fiind actualul sediu al Băncii Naționale a României.

Lasă un comentariu...

*