Hanul lui Manuc din București

Unul dintre cele mai importante obiective turistice din Capitala,Hanul lui Manuc reprezinta una dintre cele mai vechi cladiri din zona.

Hanul lui Manuc din Bucuresti

Frumusetea sa este de-a dreptul unica in aceasta regiune, intreaga sa arhitectura fiind admirata de mii de turisti veniti in a explora secretele vechiului Bucuresti, intitulat si Micul nostru Paris de altadata.

Hanul lui Manuc a fost ridicat de Manuc Bei in secolul al XVIII-lea. Asa cum aminteam, arhitectura Hanului este de-a dreptul cuceritoare, iesind din tiparele acelor timpuri. La inceput, hanul avea in alcatuire 15 pivnite boltite, 23 pravalii, magazii, camere pentru servitori, bucatarii, saloane imense ce permitea gazduirea a peste 500 de oameni. La etaj puteam observa circa 107 camere destinate odihnei celor care erau vizitatori ai hanului.

Insa centrul atentiei era fantana arteziana, de o frumusete unica care ii determina pe turisti sa mai revina in aceste locuri si sa o admire.

Hanul lui Manuc se afla situat pe malul Dambovitei, in chiar centrul Bucurestiului de altadata, oferind si astazi turistilor o panorama de neuitat.

Dupa moartea fulgeratoare a lui Manuc, hanul este trecut in proprietatea epitropiei, acesta fiind cedat in arenda mult mai tarziu boierilor Nicolae Alexiu si Dimitrie Dedu.

Cutremurele ce s-au abatut asupra Bucurestiului au subrezit structura de rezistenta a Hanului, acesta fiind de nenumarate ori supus reconsolidarii. In tot acest timp, afacerile boierilor erau stopate.

Bine de stiut:

Cu toate acestea, chiar si astazi mii de turisti se abat din drum pentru a-i admira arhitectura, dar si ospitalitatea ospatarilor.

La Hanul lui Manuc puteti gasi preparate cu specific romanesc, respectandu-se astfel traditia de peste ani.

Lasă un comentariu...

*