Caru cu Bere din București

Inaugurat in anul 1879, Carul cu Bere reprezinta una dintre cele mai vechi berarii al Bucurestiului de altadata.

Caru cu Bere din Bucuresti - flickr

Initial, beraria a functionat in hanul Zlatari, pentru ca dupa 20 de ani, aceasta sa isi deruleze activitatea in strada Stavropoleos. Nicolae Mircea si familia sa a reusit sa transforme hanul intr-un veritabil punct de atractie pentru bucuresteni.

Asa cum aminteam, Carul cu Bere reprezinta unul dintre cele mai importante locuri de vizitat pentru cei ce trec prin zona. Arhitectura acestuia, picturile, vitraliile, dar si sculptura berariei au reprezentat de-al lungul timpului o parte din istoria Bucurestiului de altadata, al micului nostru Paris.

George Cosbuc, Octavian Goga, Ion Luca Caragiale sunt doar cateva dintre cele mai importante personalitati ai timpului care au calcat in aceasta berarie, fascinati parca de farmecul ei aparte. In berarie se poate soarbe o bere preparata dupa o reteta traditionala, dar si alte bucate cu specific romanesc.

Astazi, traditia bautorilor de bere pare sa fie reinviata de ceea ce se petrece inlauntrul lui. O bere preparata si astazi după retete numai de ei stiute, dar si atmosfera vie de sarbatoare reusesc sa transforme orele petrecute aici in adevarate momente nostalgice, pe care nu le vom uita niciodata, dornici mereu de a le savura…

Bine de stiut:

Mos Ghita, pivnicerul, a lucrat cateva zeci de ani la Carul cu Bere, coborand de mii si mii de ori în pivnita ticsita de butoaie de bere si vin alaturi de nelipsitu-i felinar.

Lasă un comentariu...

*