Arcul de Triumf din Bucuresti

Arcul de Triumf este situat in nordul Bucurestiului, intr-una dintre cele mai circulate intersectii ale capitalei, fiind un punct cheie intre Soseaua Kiseleff, Bulevardul Constantin Prezan, Alexandru Constantinescu si Alexandru Averescu.
Potrivit datelor istorice, Arcul de Triumf din Capitala a fost construit potrivit schitelor lui Petre Antonescu, dupa modelul francez, construit din ordinul lui Napoleon Bonaparte.

Arcul de Triumf din BucurestiNu multi stiu care este semnificatia acestui monument situat in apropiere de centrul capitalei, fiind considerat doar un punct ocolitor de catre unii. Cu toate acestea, Arcul de Triumf simbolizeaza potrivit denumirii izbanda Romaniei in perioada primului razboi mondial.

Chiar daca in tara suntem deja obisnuiti cu celebrele monumente ridicate in scopul slavirii neamului romanesc, dar si a eroilor cazuti pe front in acele timpuri istorice, era si normal ca si Bucurestiul sa aiba un astfel de simbol istoric, la care an de an, pe 1 decembrie sa putem aduce cate un omagiu celor cazuti pentru libertatea tarii.

Bine de stiut:
Scările interioare ale Arcului de Triumf va pot oferi o panorama de vis asupra orasului odata ce le veti parcurge cu ocazia zilei nationale. Interiorul sau adaposteste un adevărat muzeu, cu influente istorice.

Istoric Arcul de Triumf din Bucuresti :
Cladit in perioada 1921-1922, din ordinul regelui Ferdinand, Arcul de Triumf s-a putut impune in acele timpuri ca fiind cel mai insemnat monument istoric din Capitala. Cu toate acestea, timpul a fost destul de scurt pentru ca lucrarea sa poata fi finisata, asa ca finisajele sale exterioare au fost cladite din ipsos, ceea ce a determinat o pierdere a basoleriefurilor exterioare, Arcul ajungand pana in anul 1930 o constructie „jenanta”pentru conducatorii acelor timpuri, dar si pentru arhitectura Bucurestiului interbelic, o mica imitatie a legendarului Paris. Asa, ca in anul 1932, opinia publica a cazut de acord cu reconstructia acestui monument si nu cu demolarea sa, asa cum propusesera nu demult mai marii societatii romanesti. Reconstructia s-a derulat in anul 1936, timp in care intreaga arhitectura exterioara a fost schimbata cu alta mult mai solida, anul recladirii fiind considerat si anul oficial al terminarii lucrarilor de constructie ale Arcului.

 

Lasă un comentariu...

*