Distracție

 

Orașul București este și o capitală de distracție, căci pe malurile Dâmboviței se dă ora exactă atunci când vine vorba de petrecerea într-un mod cât mai plăcut a timpului liber. Dacă pentru unii asta înseamnă un picnic la iarbă verde sau o plimbare pe cărări de munte, sunt și turiști interesați să experimenteze altfel de ... distracție. Iar urbea lui Bucur dispune, slavă Cerului, de o ofertă extrem de bogată din acest punct de vedere.

Mall-uri cât cuprinde

De departe, București este orașul cu cele mai multe mall-uri din țară. Mii de români vizitează zilnic aceste locuri, fie pentru shopping, fie ca să se distreze.

AFI Palace Cotrocei, Plaza Romana, Vitan Mall sau Băneasa Shopping City, Sun Plaza, Mega Mall ori Promenada, Liberty Center sau Park Lake, Veranda Mall și Grand Arena Mall, în toate găsești restaurante, baruri și cafenele, magazine, dar și atât de apreciatele și căutatele cinematografe. În format 3D, 4D ori Imax, un film bun se vede altfel într-o sală care respectă cele mai înalte standarde decât în fotoliul de acasă.

Cluburile de noapte - de la lux în sus

Viața de noapte în București este la fel de antrenantă ca-n Paris, Nisa, Milano sau Ibiza. Nu-i cu nimic mai prejos decât Londra, ba chiar turiștii străini spun c-a întrecut de mult până și Barcelona, arhirecunosta capitală europeană a distracției nocturne!

În București, distracție începe de joi seară, unanim recunoscută ca fiind prima seară de weekend. Iar când vine vorba de muzică tare, DJ-i renumiți, băutură fină și animatoare de top, orașul București are cu ce se lăuda. Embassy, Tribute, Chaboo Club, Le Gaga, Bellagio, Gaia sau Boa sunt doar câteva locuri foarte populare în care distracție e maximă, iar atmosfera te lasă ca la dentist. Nu o dată superstarurile muzicii internaționale au acceptat să onoreze invitațiile amfitrionilor români, iar vedete ale cinematografiei americane s-au destins până-n zori pe aceste meleaguri.

Altfel de distracție în București

Dar Bucureștiul nu înseamnă doar mall-uri și cluburi de noapte, există și un altfel de distracție în oferta capitalei noastre. Pentru cine nu este adeptul plimbărilor interminabile prin parcuri ori al sesiunilor de shopping prelungit sau al vizionărilor de filme în săli de cinema, avem soluția. Sau soluțiile, că sunt mai multe :)

Escape Room

Sună bine acest concept relativ nou pe care și Bucureștiul l-a îmbrățișat din prima, aliniindu-se imediat la tendințele celorlalte capitale de pe mapamond. Jocul în sine presupune să fii închis într-o cameră din care să nu poți ieși decât după ce descifrezi provocările venite pe baza indiciilor și a obiectelor întâlnite înăuntru. Poți evada la Escape Rooms Bucharest (organizator X-Hostel București), Panic Room (tematica este World War II) și Real Room Escape (lanț internațional), iar prețurile variază între 100 și 150 de lei de persoană (studenții și elevii beneficiază de o reducere de 50%).

Paintball

Un sport de echipă care se joacă în aer liber și este tot mai căutat de români. De fapt, datorită amploarei pe care a luat-o în ultima vreme, au început să se organizeze sesiuni de paintball chiar și indoor. Câteva dintre „cluburile” de paintball din București: Playground Paintball Club (Șoseaua Grozăvești nr. 84) dispune de nocturnă performantă, așa că aici te poți distra și noaptea. În plus, pe lângă prețul mic (0,25 lei/bila), echipamentul complet este gratuit (armă, combinezon, camuflaj, mască). Atenție, necesită programare cu o zi înainte!; Academia de Paintball (Șoseaua Petricani nr. 11D) dispune de un teren de 4.000 mp amenajat pe malul lacului, într-o zonă rustică, și are inclusiv terasă, cattering, grătar și bar. O bilă costă 0,29 lei și se plătesc cel puțin 100 de bile de jucător; Paintball AS (Pădurea Băneasa) vine cam cu aceeași ofertă, doar că opțional jucătorul poate solicita măniși și vestă de protecție, aceasta din urmă fiind recomandată mai ales pentru femei.

Lasertag

Asemănător cu paintball-ul, acest joc presupune „împușcarea” dușmanului cu o armă cu laser. Pentru adrenalină, se recomandă o echipă cât mai mare. Sunt mai multe locații în București, dar noi am selectat doar trei dintre ele. Laser Maxx (AFI Palace Cotroceni sau Unirea Shopping Center) practică un tarif de 18 lei de persoană pentru un joc de 15 minute sau 23 de lei de persoană pentru un joc de 20 de minute; Laser Megazone (Bulevardul Iuliu Maniu nr.7) vine cu un preț special: 30 lei/ persoană pentru o partidă de 30 de minute. Stalingrad Laser Tag Arena (Bulevardul Aerogării, Clădirea INAV) are oferta „happy hour”, între 10.00 și 18.0: 6 lei/ persoană pentru jocul de 15 minute.

Karting

Ei bine, pentru cei care nu își pot potoli setea de adrenalină există și varianta unei curse nebune de karting. În București există mai multe piste, dintre care am selectat următoarele oferte: AMC Kart (Șoseaua de Centură nr. 5A) propune cel mai mare circuit de karting din Capitală, cu o lungime de 1,2 kilometri, iluminare nocturnă, spațiu tehnic și padocuri pentru 200 de concurenți. Deschis 7 zile din 7, AMC Kart percepe un tarif între 45 de lei/10 minute și 70 de lei/10 minute; Herăstrău Racing Team (Șoseaua Nordului nr.1) are o vechime de peste 20 de ani, iar în prezent circuitul este folosit și pentru cursele de automodelism, mountain bike și patine cu rotile; Sky Karting (Șoseaua Pipera-Tunari nr.2) este un circuit indoor de karting suprapus, cu o lungime totală de 420 de metri și un preț de numai 70 de lei.

Escaladă

Este alegerea ideală pentru cei pasionați de cățărări montane, dar nu au timp să ajungă pe crestele Carpaților. Ei bine, pentru aceste categorii de persoane, dar și pentru turiștii cu adrenalină în sânge, în Capitală există câteva locuri special amenajate pentru acești veritabili ...„Spidermani”: Galactic Indoor Climbing Gym (Bulevardul Constructorilor nr. 16A) vine cu cea mai mare structură artificială de escaladă existentă în România, cca. 800 mp! Prețul nu sare de 30 de lei/adult (fără echipament) sau 45 de lei/adult, dar cu echipament și instructor; Vertical Spirit se laudă cu două săli, una pe Strada Baicului nr.80, iar alta pe Strada Tudor Arghezi nr.46; Alpin Club Carpatic (Splaiul Independentei nr. 319) practică un preț decent: 25 de lei/adult și 15 lei pentru copii mai mici de 8 ani.

Distracție și în împrejurimile Bucureștilor

Ei bine, dacă nu bănuiați, există distracție și în jurul Capitalei, căci nu doar Bucureștiul propune locuri plăcute de petrecere a timpului liber.

În comuna Butimanu, la Aventura Park (la nici 35 de kilometri de Capitală), te poţi distra căţărându-te în copaci, trăgând cu arcul, jucând minigolf, făcând escaladă pe pereţi sau escaladând pereți înalți. În oferta de preț există pachetul family ticket (2 adulţi plus doi copii), la numai 170 de lei pe zi; La Țară este a doua propunere a noastră, un loc unde poți ieşi cu familia la aer curat, admira natura şi concertul dat în fundal de ciripitul păsărelelor. La Țară vine cu facilități pentru copii, dintre care amintim mângâiat şi hrănit animale, călărit ponei, lecții de echitație, atelier de olărit și pictură sau un circuit în natură de biciclete.

Zborul cu balonul reprezintă o alternativă la visul de secole al omenirii - zborul în înaltul cerului, precum păsările! Prețurile încep de la 150 de euro de persoană, dar, pe cuvânt, merită fiecare cent cheltuit!

Pe A1 București-Pitești, chiar la nr.1, găsim Divertiland Aqua Park, cel mai mare parc de distracții din România, cu tobogane cu apă, piscină cu valuri, locuri de joacă pentru cei mici, retaurante, parcare și o sumedenie de magazine. Divertiland este deschis de luni până duminică între 10.00 și 20.00.

În aceeași categorie a distracției regăsim și Water Park, din Otopeni, pe Calea Bucureştilor nr. 255a. E deschis zilnic, de la 9.30 până la 20.00, și aici vă puteți bucura de cele mai tari tobogane de apă, sau aveți liber să savurați o băutură de la barul din apă, puteţi lua masa la restaurant, precum şi multe altele. Salvamarii veghează constant piscinele pentru a putea interveni la nevoie!

Pentru pasionații de călărie, există Equestria ori Piccadilly, două locații în care poți învăța arta echitației la prețuri aproape modice. Snagov și Săftica oferă astfel de facilități precum o plimbare călare, prin padure.

TROLL escape rooms din București

trool escape rooms

Pentru o activitatea inedită de weekend pentru dumneavoastră și prietenii dumneavoastră, plină de divertisment, dar care să vă pună la bătaie și logică, optați pentru […]

Shoteria din București

shoteria bucuresti

Shoteria este primul local din București care urmează acest concept. Localul este conceput ca un shot bar. Meniul acestuia este abundent în shot-uri în combinații […]

Player Club din București

Player Club

Player Club este unul dintre cele mai renumite cluburi de noapte din București. Acesta organizează petreceri legendare în tot timpul anului, iar în timpul verii […]

Origo din București

Sunteți în căutare de o cafea bună și originală în București? Atunci ar trebui să vizitați Origo Coffee shop localizat pe Lipscani. Cafeaua ce este servită la Origo beneficiază de o atenție desăvârșită încă din momentul în care este cultivată de la fermă, până ajunge la prăjitorie, în aparatele de cafea și apoi în ceașca clientului. Totuși, Origo nu servește în exclusivitate cafea. Seara, când consumul de cafea nu este tocmai recomandat, localul dispune de vinuri rafinate și cocktail-uri inedite, acestea fiind realizate și schimbate în funcție de sezon, la o perioadă de aproximativ 1-2 luni. Pentru savurarea vinurile românești, clienții pot opta pentru platouri special concepute pentru potențarea maximă a vinurilor.

Sunteți în căutare de o cafea bună și originală în București? Atunci ar trebui să vizitați Origo Coffee shop localizat pe Lipscani. Cafeaua ce este […]

NOMAD Skybar din București

NOMAD Skybar din Bucuresti

Sloganul NOMAD Skybar este „ Eat. Drink. Dance – your daily escape”. După cum se sugerează și prin acesta, NOMAD Skybar este locul potrivit pentru […]