Ce tip de parchet să alegi pentru locuința ta?

Ai decis că este timpul pentru o schimbare, iar prima modificare ce îți vine în minte este cea care se referă la pardoseală. Dacă până acum ai folosit plăci de gresie, vrei ca de data aceasta frumusețea parchetului să fie cea care să dea tonul. Cu toate acestea, oferta mai mult decât generoasă din magazinele de profil parcă mai mult te încurcă, pentru că nu știi ce să alegi. Aici intervenim noi, cu câteva sugestii din care te poți inspira.

Parchetul stratificat, ideal pentru locuința ta

Locuința este spațiul în care se presupune că ar trebui să ne simțim cât mai bine, unde să reușim să ne eliberăm de grijile și stresul de peste zi. De aceea, este important ca acest spațiu să fie unul cât mai primitor, care să ofere cel mai mult acea idee de cămin pe care ne-o dorim cu toții. Dacă și tu îți dorești acest lucru, înainte de a trece la achiziționarea pieselor de mobilier sau a obiectelor decorative care să îți alcătuiască locuința visurilor, începe cu pardoseala. Și aici avem o sugestie pentru tine: parchetul stratificat.

Aduci natura mai aproape

Parchetul stratificat este cel care oferă locuinței tale acea apropiere de natură, prin esențele folosite, dar și prin culorile sale. Designerii de interior susțin că parchetul stratificat este o alegere excelentă pentru pardoseala locuinței tale deoarece are o durată mare de viață – dacă este întreținut așa cum trebuie, este ușor de montat, și se pretează pentru orice încăpere.

Dublu sau triplu stratificat

Pe piață se găsește atât parchet dublu stratificat, cât și triplu stratificat. Evident, calitatea cea mai înaltă o găsim la cel triplu stratificat, pe care ți-l și recomandăm. Într-adevăr, este ceva mai scump, dar ai parte de mai multe avantaje, asemănătoare cu cele ale parchetului masiv, așa că investiție pe care o vei face va merita fiecare bănuț.

În living sau în dormitor?

Acum, dacă te-ai hotărât pentru parchetul stratificat, rămâne să stabilești unde să-l montezi. De regulă, acest tip de parchet este preferat atunci când vine vorba despre pardoseala din living sau dormitor. Procedând astfel, vei oferi spațiului acea amprentă proprie, acea personalitate, cum se mai zice, și vei observa cum parcă, dintr-o dată, pardoseala devine punctul de atracție al camerei, în funcție de care vei face mult mai ușor și celelalte alegeri în amenajare.

Încălzirea în pardoseală

În ultima vreme, încălzirea prin pardoseală a prins un adevărat avânt. Dacă îți este pe plac, atunci să știi că parchetul stratificat este o bună alegere, care se pretează la încălzirea prin pardoseală. Apelează la un meșter bun, de preferat o firmă de montaj parchet, care să facă o treabă de calitate.

Montarea parchetului

Meșterii parchetari susțin că parchetul stratificat nu este greu de montat, dar este important ca acesta să fie așezat pe un suport stabil și curat, unde defectele nu-și au locul. Dacă totul este în regulă, montarea acestuia va fi una rapidă și fără să fie nevoie să aștepți mult timp să te bucuri de noua pardoseală pe care ai ales-o.

Parchetul laminat, soluția pe termen lung

Preferințele românilor, în materie de parchet, se îndreaptă spre parchetul laminat. Rezistent la lumină, nu se decolorează, grad ridicat de uzură, la care se adaugă și un preț destul de accesibil sunt motive pentru care acesta este preferat.

Confort

Gradul de confort al locuinței este mult mai ridicat dacă se alege parchet laminat pentru pardoseală este mult mai ridicat. De asemenea, parchetul laminat asigură o izolare fonică bună, iar zgomotele de impact sunt mult mai reduse decât în cazul altui tip de pardoseală.

Se montează ușor

Montarea parchetului laminat se poate face ușor, încât de multe ori nici nu este nevoie să apelezi la meșteri parchetari pentru realizarea acestui operațiuni. În plus, nici nu necesită ceva pregătiri speciale.

Rezistență ridicată

Parchetul laminat este recunoscut pentru faptul că are o bună rezistență, și de aceea se pretează a fi montat atât în locuință, dar și în spații unde avem de a face cu trafic intens, gen magazine sau chiar și hoteluri. O alegere inspirată, dacă putem spune așa, și care este posibil să fie și cea potrivită în cazul tău.

Ușor de întreținut

Dacă îți dorești un parchet ușor de întreținut pentru locuința ta, atunci nu mai există niciun fel de îndoială: parchetul laminat este alegerea ideală. Ușor de curățat sau întreținut, parchetul laminat mai este recunoscut și pentru faptul că este unul antistatic, ceea ce înseamnă că poate fi montat chiar și în încăperile unde locuiesc persoane alergice. În plus, parchetul laminat nu emană noxe, ceea ce înseamnă că poate fi montat inclusiv în camerele copiilor.     

Se pretează la încălzirea prin pardoseală

După cum am spus ceva mai sus, din ce în ce mai mulți români se orietează pentru încălzirea prin pardoseală. Din păcate, nu toate tipurile de pardoseală se pretează pentru acest lucru. Cu toate acestea, avem o veste bună. Parchetul laminat și încălzirea prin pardoseală se dovedesc una dintre cele mai inspirate alegeri.

Ecologic

În condițiile în care noxele se regăsesc peste tot, este și normal să ne preocupăm tot mai mult de starea mediului înconjurător. Dacă ești genul de persoană care preferă soluțiile ecologice, din nou parchetul laminat se dovedește a fi cea mai bună alegere. Grație tehnologiilor folosite la fabricarea acestui tip de parchet, s-a reușit ca pădurile, atât de valoroase pentru un mediu curat și sănătos, să fie protejate. Mai mult chiar, după ce plăcile nu mai sunt folosite și sunt înlocuite, acestea pot fi reciclate în totalitate.