Vrei o pauză de la pandemie? Iată unde poți pleca în vacanță all inclusive, sigur și la prețuri accesibile

În Europa există destule destinații atractive, iar agențiile de turism au oferte all inclusive, la prețuri mai mult decât ofertante. Iată unde ai putea ajunge în următoarea ta vacanță, departe de spaimele și pericolele din timpul pandemiei. Și pentru că ai nevoie de o vacanță în care să te relaxezi și să-ți încarci bateriile, ar fi bine să iei în considerare un weekend break, o săptămână întreagă de vacanță all inclusive printr-o agenție de turism, în care totul este plătit și nu ai de făcut altceva decât să te relaxezi.  

Sursa foto: https://imgur.com/a/uAb6Qfp

Via: www.shutterstock.com

Bulgaria

Țara vecină oferă de mulți ani cele mai ieftine vacanțe all inclusive din Europa. Acest lucru nu înseamnă nici pe departe că nu vei avea ce să vezi sau nu vei fi în siguranță în ceea ce privește igiena. Dacă te grăbești și rezervi la timp, beneficiezi și de un discount early booking, asta înseamnă că poți plăti chiar și 250 de euro (sau mai puțin) pentru o săptămână de vacanță aici.

Poți merge la Cap Kaliakra, Tyulenovo, golful Bolata și la castelul Reginei Maria din Balcic. Dacă vrei să vizitezi castelul Reginei Maria și grădina botanică din Balcic ai nevoie de câteva ore, dar te vei bucura de un timp minunat petrecut acolo.

Dacă nu te oprești însă pe litoralul Mării Negre, poți alege să mergi în orașul medieval Veliko Târnovo, un loc medieval fascinant. Lângă Veliko ai ocazia să vizitezi o frumoasă mănăstire Preobrajenie, poți să te plimbi pe deasupra canionului Emen, sau poți ajunge la Cascada Kaya Bunar.

De asemenea, vorbind despre Bulgaria, nu pot fi trecute cu vederea faimoasele peisaje stâncoase de la Tyulenovo.   

Turcia

Turcia este o altă țară care nu se află prea departe de România și unde poți petrece o vacanță all inclusive, fiindcă există în această țară numeroase resorturi binecunoscute. Antalya este una dintre cele mai frumoase destinații, cu cele mai bune prețuri, dar mai sunt și alte locuri pe care ar trebui să le iei în calcul. În ceea ce privește obiectivele turistice, iată ce ar trebui să vezi în Turcia:

  • Cappadocia oferă turiștilor peisaje unice, biserici peșteri, locuințe săpate în stâncă.
  • Pamukkale este o stâncă uriașă de calcar. Există acolo bazine naturale, cascade, stalactite, toate de culoare albă de parcă ar fi din gheață.
  • Teatrul Aspendos este renumit pentru că este unul dintre cele mai bine conservate teatre antice romane din Turcia.
  • Palatul Topkapi este un complex de curți, grădini, care au constituit principala locuință pentru sultanii otomani, vreme de vreo 400 de ani.

Spania 

Te tenteaza plajele cu apă albastră limpede precum cristalul? Cum ar fi să te bucuri de ele la prețuri de nici 600 de euro de persoană, în variantă all inclusive? Și cum ar fi să treci pe lista destinațiilor de vacanță locuri precum Costa Dorad, Majorca, Costa Del Sol? Spania este destinația de vacanță care vine la pachet cu monumente antice moștenite de la romani și mauri, castele medievale, vin de Sangria, flamenco, alb de Andalucía, munți abrupți în Sierra Nevada (varianta spaniolă, desigur).

Iar dacă tot ajungi în Spania, nu ocoli: Palatul Regal din Madrid (reședința oficială a regelui Spaniei), orașul plajă La Concha (din San Sebastian, renumit pentru priveliștile de pe plajă), orașul medieval Cuenca din provincia Castilla La Mancha (cel renumit pentru casele ridicate direct din stâncă), Ibiza (una dintre Insulele Baleare din Marea Mediterană), Sagrada Familia (impresionanta biserică romano-catolică).  

Croația

Ceea ce atrage la Croația este coasta de la Marea Adriatică, dar nu numai. Sub 800 de euro de persoană poți avea o vacanță mai mult decât reușită și nici nu trebuie să pleci prea departe de casă pentru asta.

Dubrovnik este inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO și ar merita să ajungi acolo fie și numai pentru Festivalul Internațional de Film, unde vin numeroase personalități din industria muzicală și cinematografică. Dubrovnik nu este singurul oraș care merită vizitat în Croația, mai sunt și alte locuri de care te poți bucura: Hvar (cu o bogată moștenire culturală și multe monumente), Opatija (una dintre cele mai luxoase destinații wellness din Croația), Zagreb (cu un patrimoniu cultural istoric bogat), Split (centrul urban al Dalmației, cu renumitul Palat al lui Dioclețian).

Cipru

Cipru este o altă destinație pe care o poți lua în calcul pentru o vacanță all inclusive la un preț acceptabil (în jur de 700 euro de persoană). Despre Cipru se spune că este locul de naștere al Afroditei, are un climat blând, cu plaje frumoase, este un loc minunat pentru o vacanță memorabilă. Nu te vei plictisi aici pentru că te vei bucura de situri arheologice, ruine, moștenite de la imperiile trecutului. Bucătăria este minunată, infrastructura este modernă și bine pusă la punct, iar experiența nu poate fi decât minunată pentru prima ta vacanță de după pandemie.

Cu siguranță, ai de unde alege destinația primei tale vacanțe de după pandemie. Tot ce ai tu de făcut este să fii precaut și să te bucuri, din plin, de ea.

Lasă un comentariu...

*