Vinzi un teren? Iată un ghid util pentru tine!

În momentul în care decizi să vinzi un teren, întrucât nu îl poți folosi în interes personal sau pentru că vrei să câștigi o sumă de bani considerabilă, trebuie să știi că lucrurile nu sunt tocmai ușoare. Există numeroase diferențe între piața de terenuri și cea a locuințelor.

Cu toate acestea, atunci când îți concentrezi atenția asupra anumitor aspecte precum modul în care alegi să promovezi anunțul, tipologia cumpărătorilor și prețul zonei, procesul se poate simplifica. În momentul în care vinzi o casă, procesul este mai ușor. Orice aspect al casei poate atrage atenția cumpărătorilor, în timp ce un teren gol are nevoie doar de vizionare in vederea luării unei decizii.

Aspecte importante pentru vânzarea unui teren

Vânzarea unui teren implică considerarea unei game diverse de aspecte, fiind necesar să ții cont, în primul rând, de eventualii cumpărători, dacă aceștia își doresc terenul pentru construcția unei case, a unor blocuri sau dacă își vor să achiziționeze terenul pentru uz industrial. Un alt aspect important este cel reprezentat de zona în care se află terenul, de caracterul sau intravilan sau extravilan.

Terenul trebuie să arate bine și să fie îngrijit corespunzător. Prima impresie contează întotdeauna, iar terenurile de vânzare nu fac excepție. Un teren bine îngrijit va atrage atât atenția potențialilor cumpărător cât și a persoanelor care nu se află în căutarea unui teren.

Cum să promovezi terenul de vânzare

Atunci când ai un teren de vânzare, cel mai simplu mod prin care îl poți promova constă în publicarea anunțului de vânzare online, pe un site specializat, urmând să îl distribui ulterior, pe rețelele sociale. În acest fel, anunțul tău va ajunge la un public generos.

Chiar dacă fotografiile pe care le faci terenului nu sunt profesionale, acesta trebuie să arate impecabil, pentru ca vizitatorii anunțului să fie atrași de acesta. Poți realiza fotografii din mai multe unghiuri, în diferite momente ale zilei.

Dacă se dorește construcția unei case sau a unui ansamblu rezidențial, cumpărătorii ar putea fi interesați de diverse detalii precum gradul de luminozitate asigurat și aspecte referitoare la proprietățile care se află în vecinătatea terenului. Încearcă să construiești o poveste în jurul anunțului, nu doar un simplu text cu detalii despre suprafață și poziționare.

Stabilirea prețului corect al terenului de vânzare

În ceea ce privește prețul de vânzare,  acesta trebuie să fie ales în funcție de prețul pieței din zona respectivă și este indicat să fii dispus să negociezi. Cumpărătorii vor fi atrași de posibilitatea de negociere, în special datorită faptului că piața terenurilor nu este atât de activă pe cât este cea a locuințelor.

Trebuie să ții cont și de nevoile tale atunci când stabilești un preț corect pentru terenul pe care îl vinzi. În plus, dezvoltatorii imobiliari vor fi întotdeauna dispuși să plătească un preț mai mare pentru un teren decât o persoană care plănuiește să construiască o casă în spațiul respectiv.

Ia în considerare și posibilitatea de a vinde terenul unuia dintre vecini. Aceștia ar putea fi interesați, în special dacă terenul este de mici dimensiuni și se află chiar lângă ei.

Amplasarea unui semn vizibil – Teren de vânzare!

Pe lângă anunțurile publicate online, este recomandat să instalezi și un semn care să le permită celor care trec prin zonă să afle că terenul este de vânzare. Diverse detalii precum suprafața terenului de vânzare, numărul de telefon la care poți fi contactat și prețul terenului trebuie să devină cât mai vizibile pe anunț.

Dacă este amplasat la înălțime, anunțul poate fi văzut și de la distanță, ceea ce reprezintă un avantaj pentru tine, întrucât sporești șansele de găsire a unui cumpărător.

În cazul în care nu vrei să ai bătăi de cap cu anunțul sau să sune telefonul zi de zi, poți apela la un agent imobiliar. Acesta va lua legătura cu potențialii clienți, le va arăta terenul celor interesați și te va informa în legătură cu orice aspect important pe care trebuie să îl cunoști.

În concluzie, dacă ai un teren de vânzare, ține cont de tot ce ți-am prezentat și vei găsi un cumpărător pe măsură. Aspecte precum profilul cumpărătorului, aspectul terenului, prețul și deschiderea ta spre negociere sunt importante. În rest, trebuie să ai răbdare și să înțelegi că procesul de vânzare a unui teren poate dura mai mult decât cel de vânzare a unei case.

Sursă foto: https://pixabay.com/ro/photos/c%C3%A2mpiarb%C4%83-drumul-de-lichidare-1246620/

Lasă un comentariu...

*