Unde te poți plimba prin București?

Odată cu venirea verii ne confruntăm și cu zile caniculare în care am face orice doar ca să ne bucurăm de puțin răcoare și umbră. Singura opțiune în acest sens sunt parcurile care ne oferă aerul curat și răcoarea după care tânjim de atâtea ori. În București există multe parcuri care îți oferă posibilitatea de a te bucura de o plimbare în weekend cu familia, de a respira aer curat și de a-ți reîncărca bateriile. Iată care sunt cele mai frumoase parcuri din București:

  1. Parcul Herestrău

Parcul Herăstrău reprezintă locul preferat de promenadă al bucureștenilor. Această zonă era preferată de locuitori încă de prin anii 1800, atunci când femeile își etalau rochiile pe aleile din jurul lacului Herăstrău. Parcul Herestrău este cel mai mare parc al Bucureștiului, având o suprafață de aproximativ 110 hectare. Pornind la o plimbare agale pe aleile acestui parc vei descoperi Insula Trandafirilor, Insula Plopilor și Grădina Japoneză, dar și multe alte atracții precum teatrul de vară, expozițiile, cafenelele și restaurantele în care poți savura o limonadă cu multă gheață. Parcul Herestrău este unul complex, ce include atât zone pentru odihnă, relaxare și cultură, cât și zone pentru sport și distracții.

  1. Parcul Cișmigiu

Parcul Cișmigiul este de fapt cea mai veche grădină publică din București. Chiar dacă nu se compară cu parcul Herăstrău din punct de vedere al suprafeței, parcul Cișmigiu are un aer boem care te farmecă pe loc. De altfel, cu secole în urmă, Cișmigiul era locul unde răsuna taraful lui Anton Pann, împletindu-se armonios cu acordurile valsurilor vieneze. Astăzi, parcul Cișmigiu încă își păstrează eleganța și spiritul boem, fiind unul dintre cele mai frumoase și liniștite parcuri din București.

  1. Parcul IOR

Un alt parc aflat pe lista noastră este parcul IOR, cunoscut și sub numele de Alexandru Ioan Cuza. Este cel de-al doilea parc ca mărime din București, cu o suprafață de 85 de hectare. Chiar dacă în ultimii ani el a fost amenajat, aici fiind construite diverse terenuri sintetice de fotbal și baschet, foișoare de lemn dar și un amfiteatru în aer liber, el și-a păstrat sălbăticia și frumusețea pură a naturii. Dacă vrei să te bucuri de o duminică liniștită alături de familie, atunci poate ar fi bine să optezi pentru parcul IOR care de obicei nu este atât de aglomerat precum parcul Herestrău. Mai mult decât atât, în parcul IOR te poți bucura și de o plimbare cu bicicleta pe traseele de bicicliști special amenajate.

În concluzie, dacă vrei să te bucuri de un weekend în aer liber și nu ai chef să conduci și să mergi în vreo pădure de la marginea Bucureștiului, oricare dintre variantele de mai sus este potrivită pentru a respira aer curat și a te bucura de umbra copacilor și de puțină răcoare.

Lasă un comentariu...

*