Turismul dentar la București – 5 lucruri pe care să le știi și tu

Interesul românilor pentru sănătatea dentară se află, din fericire, pe un trend ascendent în ultima vreme, astfel că tot mai mulți oameni aleg să meargă la cabinetele stomatologice din țară pentru a-și rezolva problemele. Fie că vrei să îți fie corectate niște carii, să îți montezi un aparat dentar sau să îți recapeți zâmbetul cu un implant rapid, cabinetele stomatologice din România îți stau mereu la dispoziție cu prețuri foarte bune, comparativ cu cele din vestul Europei. De asemenea, medicii români au o pregăire excelentă și sunt conectați la cele mai noi tehnici și echipamente tehnologice. Astfel, unele orașe din țară au devenit punct de atracție și pentru turiști, care vin special pentru a-și rezolva problemele de natură dentară.

Prețurile și profesionalismul medicilor sunt principalele argumente care îi atrag pe aceștia să aleagă țara noastră, iar cel mai important punct de atracție este Bucureștiul. Iată cinci lucruri pe care trebuie să le știi despre turismul dentar în capitala țării.

Costurile sunt excelente

După cum este deja foarte bine cunoscut, românii sunt printre cei mai numeroși locuitori străini din țările vestice. O particularitate a acestor țări este reprezentată de sistemul de sănătate publică ce poate fi destul de dificil de accesat pentru mulți cetățeni. Astfel, aceștia preferă să evite complicațiile și costurile ridicate ale tratamentelor din țări precum Anglia ori Germania și se întorc în România pentru a beneficia de soluții mult mai accesibile, la clinici private.

Aglomerația din lunile de vară

Perioada concediilor este, paradoxal, perioada din an în care medicii stomatologi din București nu își organizează vacanțe. Asta pentru că foarte mulți oameni, români sau străini, profită de oportunitatea vacanțelor pentru a veni în capitală să își rezolve problemele dentare. Costurile și calitatea serviciilor sunt principalul motiv pentru care cabinetele din București sunt atât de pline din iunie până în septembrie, iar programările se fac din timp. Astfel, dacă ai de gând să mergi într-un cabinet stomatologic din capitală pe parcursul verii, ar fi bine să planifici perioada de tratament cu măcar două luni înaintea începerii sezonului destinat vacanțelor.

Medicii străini sunt foarte buni

Dacă descoperi un cabinet stomatologic la care operează medici de altă naționalitate, nu trebuie să fii deloc sceptic. Turcii și grecii au dezvoltat o mulțime de cabinete stomatologice, iar formarea lor este făcută la universitățile specializate din România, astfel că au beneficiat de același tip de instructaj precum specialiștii autohtoni. Ei lucrează cu pricepere, tact și minuțiozitate, apelând tot la tehnici moderne de lucru și la aparatură care te scutește de orice disconfort.

Multiple specializări

Atunci când ai o problemă ce necesită realizarea unei radiografii bucale, de multe ori te poți vedea pus în situația de a trebui să mergi la un laborator specializat în captarea de astfel de imagini. În București, însă, exista foarte multe cabinete stomatologice care oferă și acest serviciu la același sediu, iar procesul se derulează în aceeași ședință în care poți beneficia și de tratament. Nu sunt necesare drumuri suplimentare ori timp în plus de așteptare. De asemenea, multe clinici din capitală oferă și acces la specialiști ortodonți, așadar nu doar stomatologia de bază face parte din pachetul lor de servicii.

Program non-stop

Dacă în provincie, majoritatea cabinetelor funcționează după un program destul de strict, care nu oferă acces la stomatologi 24 de ore pe zi, în București sunt foarte multe cabinete care oferă servicii non-stop. Astfel, dacă ai o urgență, poți fi tratat de un dentist oricând. Desigur, nu toate cabinetele pun la dispoziție această opțiune, dar cu certitudine vei găsi pe cineva dispus să te ajute.

București, capitala României, este un oraș foarte frecventat de turiști care caută să își rezolve problemele de natură stomatologică. Accesibilitatea, prețurile mici și buna pregătire a cadrelor medicale justifică pe deplin interesul oamenilor.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/scaun-dentist-stomatologie-2589771/

Lasă un comentariu...

*