Totul despre cum trebuie să arate o rezervă modernă de spital

Rezerva unui spital este, pe întreaga perioadă de convalescență a pacientului, căminul acestuia, locul în care se întâlnește cu cei dragi, dar și camera în care trebuie să primească cele mai bune îngrijiri din partea medicilor și a asistentelor. Totodată, o rezervă de spital trebuie să ofere confort și multă liniște, de aceea, mobilierul, aparatură, luminile și chiar cromatica acestui spațiu trebuie să îl ajute pe pacient să își revină în timpul cel mai scurt.


Curățenia este un element la fel de important pentru a oferi unei rezerve de spital confortul dorit de pacienți, de aceea pentru menținerea unei astfel de camere într-o stare bună de funcționare, întregul personal al spitalului trebuie să ofere tot ce este mai bun, pentru sănătatea fiecărui pacient.

Aparatura
Tehnologia de lângă patul pacientului face diferența dintre o rezervă de spital modernă și una slab echipată. Există mai multe tipuri de tehnologii pe care le putem găsi într-un astfel de spațiu, de la tehnologia de monitorizare, vitală pentru pacienții abia ieșiți din operație, până la televizoare LCD, aparate de aer condiționat, ce oferă un confort sporit pacientului din rezerva respectivă. Încă un lucru extrem de important, din punct de vedere al aparaturii din rezervă din spital, constă în posibilitatea de semnalare a personalului medical, în cazul în care pacientul are nevoie de ajutor.
Mobilierul
Dintr-o rezervă de spital complet mobilată nu trebuie să lipsească anumite piese de mobilier și dispozitive de suport, ce îi pot oferi pacientului confort sporit și o mai bună mobilitate. De asemenea, în cazul în care vorbim de pacienți copii, o rezervă de spital optimă ar putea găzdui pe întreaga perioadă a spitalizării și pe unul dintre părinți. De asemenea, rezervele moderne dispun de paturi medicale fixe și mobile, pentru un confort foarte bun și o mobilitate excelentă. Un pat medical este ușor de asamblat, curățat și întreținut. Un astfel de produs se integrează perfect atât în camera de spital, cât și în interiorul unui apartament.
Luminile și cromatică
Pacienții au nevoie de liniște și odihnă, pentru că durată perioadei de convalescență depinde foarte mult și de modul în care psihicul gestionează toate aceste schimbări prin care organismul trece. Cu cât psihicul este mai sănătos, cu organismul tinde își revină repede. De aceea, din rezervele de spital trebuie nuanțe liniștitoare, ce calm, relaxare armonie.

Exclus culorii vii și țipătoare, ce obosesc ochii și întregul organism. De asemenea, lumina ce intră în cameră trebuie să fie naturală, pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Seara, înainte de culcare, fiecare pat trebuie să fie luminat de o veioză cu o lumină caldă, iar acele lumini de neon, atât de obositoare pentru ochi, trebuie să fie înlocuite cu lumini de veghe, benefice pentru un somn bun și odihnitor.

Durata convalescenței unui bolnav depinde foarte mult de mediul în care acesta se află, atunci când se află în perioada de refacere postoperatorie. Rezerva sau camera de spital, locul în care pacientul se află o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp, trebuie să respecte anumite criterii pentru a oferi un confort optim ocupanților săi. De la patul medical și până la aparatura de monitorizare, de la cromatică și până la piesele de mobilier, o rezervă modernă de spital îmbină utilul cu plăcutul, oferindu-i pacientului confort, relaxare și șansa unei refaceri mult mai rapide.

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un comentariu...

*