Top 4 locuri inedite de vizitat în București

Majoritatea oamenilor se concentrează pe locurile comerciale pe care le are Bucureștiul de oferit, pe monumentele istorice, muzee, cafenele și restaurante. Însă, Bucureștiul are multe locuri inedite care abia așteaptă să fie descoperite. Pe unele poate le-ai descoperit deja accidental. Important este să ieșim un pic din zona de confort, să începem să fim atenți la tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru și să descoperim cu adevărat Bucureștiul.

Iată câteva locuri de vizitat în București, care nu sunt incluse pe lista atracțiilor turistice, dar care cu siguranță merită toată atenția ta:

 1. Strada Xenofon

Este imposibil să nu fi trecut măcar o dată pe lângă această stradă. De obicei nu dăm importanță străzilor pentru că nu ni se par la fel de interesante ca un monument istoric vechi de sute de ani sau un bar inedit. Această stradă a fost construită cu peste 200 de ani în urmă și este singura stradă în trepte din București. Ea are 100 de trepte și de câțiva ani a început să fie pusă în valoare prin tot felul de picturi care includ diferite teme ale Bucureștiului. Te provocăm să dai o fugă până pe această stradă și să descoperi care este tema abordată anul acesta!

 1. Castelul lui Vlad Țepeș

Știai că în mijlocul orașului București se află o clădire care este de fapt o replică a Fortăreței din Poenari deținută de Vlad Țepeș? Construcția are o vechime de peste 100 de ani iar pe vremea Regelui Carol I, această clădire a fost folosită pentru păstrarea unui rezervor de apă. Data viitoare când mai treci prin centrul Bucureștiului, fii cu ochii în patru pentru că nu știi pe lângă ce clădiri istorice treci în graba ta!

 1. Stația de metrou Politehnica

Dacă nu ai văzut încă această stație de metrou, nu mai aștepta și dă o fugă până acolo! Te asigurăm că nu vei regreta. Stația de metrou Politehnica este o adevărată operă de artă, ce oferă un peisaj unic, inedit, cu fosile preistorice care datează de peste 65 de milioane de ani. Construcția aceste stații de metrou a început cu peste 30 de ani în urmă, în 1983, iar plăcile care au fost folosite la construcția ei au fost extrase chiar din Munții Apuseni. Mai mult decât atât, fosilele folosite pentru amenajarea aceste stații de metrou aparțin melcilor de mare, coralilor și scoicilor.

 1. Pasajul Macca Villacrosse

Probabil ai trecut prin acest pasaj de multe ori în căutarea unui bar sau a unui restaurant. Însă, de câte ori ai ridicat privirea să observi geamurile în nuanțele de galben construite cu peste 100 de ani în urmă (în 1891)? Acest pasaj a găzduit cândva primul mall din București, și-a păstrat aerul boem și elegant, iar în ziua de astăzi putem găsi aici o selecție de baruri și restaurante.

One Response to “Top 4 locuri inedite de vizitat în București”

Read below or add a comment...

 1. Amalia Kapon says:

  Mulțumesc mult pentru toate informxțiile dmtale!
  Am crescut în centrul Bucureștiului, și am cunoscut perfect centrul, și Pasajul Macca Villacrosse.
  Dar nu cynosc celelalte puncte. Sa-r putea poate să mentionați unde se ģăsesc? Lânge ce punct sau în ce regiune a orașului?
  Vă mulțumesc f. mult,
  Amalia Kapon

Lasă un comentariu...

*