Eleganța masculină – cum să te îmbraci astfel încât să fii prezentabil indiferent de eveniment

Conceptul de eleganță este unul extrem de schimbător, fapt care este absolut evident dacă urmărim istoria și felul în care aceasta a influențat moda. Și totuși, constanta în ceea ce privește eleganța masculină, cel puțin de câteva secole încoace, pare să fie costumul clasic. Poate el fi purtat indiferent de eveniment?

Sursa foto: unsplash.com

Chiar dacă înaintea majorității evenimentelor importante din viața ta te vei găsi într-un magazin de costume bărbați în București, există anumite situații în care nu e nevoie să te prezinți îmbrăcat la patru ace pentru a fi perceput drept elegant. Eleganță stă până la urmă și în atitudine, nu doar în haine. Iată câteva principii de respectat, dacă vrei să ai o ținută impecabilă, indiferent de eveniment.

Urmează dress code-ul

În afara nunților sau petrecerilor, puține evenimente sau situații sociale vor avea un dress code bine definit. În consecință, una dintre cele mai comune greșeli ale bărbaților care vor să se îmbrace elegant este nerespectarea dress code-ului. În funcție de mediul în care te regăsești, poți să-ți adaptezi ținuta pentru a nu ieși în evidență în mod negativ. Nu te vei îmbrăca la fel pentru o piesă de teatru, un interviu și o ieșire la cafea, nu-i așa? Respectarea unui dress code presupune adaptarea stilului personal la un set de reguli prestabilite, fie ele și nescrise.

Optează pentru calitate, nu cantitate

Chiar dacă pe moment nu-ți dai seama și te bucuri de multitudinea de haine din dulapul tău și cum le poți asorta, croiala și materialul au un impact mult mai mare decât realizei. Din păcate, de multe ori doar anumite branduri cu prețuri crescute vor folosi materiale de calitate în procesul de fabricare a hainelor și croieli care să te avantajeze. Când îți construiești garderoba ai grijă să investești în piese de calitate. Acestea vor fi mult mai versatile și astfel vor compensa lipsa mai multor haine. De exemplu, un tricou ultra casual cu scris pe el poate fi purtat într-un singur context, dar un pulover tricotat poate fi integrat într-o mulțime de outfituri.

Alege cu grijă mărimea

Ai fi surprins să descoperi câți bărbați se înșeală în legătură cu mărimea care li se potrivește. De multe ori alegem haine mai largi sau mai strâmte decât ar fi normal, doar pentru că avem o imagine greșită despre corpul nostru. În astfel de situații, mai ales dacă vorbim despre un costum, ai putea beneficia de pe urma sfaturilor unui consultant. În altă ordine de idei, data viitoare când probezi un obiect vestimentar, intră în cabina de probă cu trei mărimi ale aceluiași articol: o mărime mai mică, cea pe care o consideri potrivită și una mai mare. S-ar putea să rămâi surprins de alegerile pe care le făceai până acum. În timp poți apela la serviciile unui croitor pentru a-ți modifica hainele. 

Descoperă culorile care ți se potrivesc

Chiar dacă garderoba ta cuprinde doar piese elegante, fără puțină culoare pierzi foarte multe puncte la capitolul stil. De multe ori bărbații au tendința să simplifice lucrurile prin alegerea exclusivă a pieselor negre sau albe sau, din contră, apelează la culori stridente pentru a atrage atenția, dar cheia succesului stă în echilibru. În funcție de tenul tău, culoare părului și a ochilor, există anumite nuanțe care-ți pot eleva ținuta și o pot scoate din anonimat. Încearcă pe cât posibil să alegi culori care contrastează cu nuanța pielii tale.

Folosește accesorii

Nu în ultimul rând, cheia unui outfit elegant indiferent de situație, sunt accesoriile. Perechea potrivită de ochelari, fularul special în cadrul unui outfit sobru de iarnă, cravata tricotată sau ceasul potrivit pot să facă minuni pentru imaginea ta.

Așa cum spuneam și mai sus, secretul stă de multe ori și în atitudine. Va dura ceva până se te obișnuiești cu schimbarea de stil, dar poartă aceste haine cu încredere și în scurt timp vor deveni cu adevărat ale tale.

Lasă un comentariu...

*