Echipamentul de tenis de câmp – cum îl alegi?

Supranumit și sportul alb, grație faptului că practicanții săi erau îmbrăcați exclusiv în alb până către începutul anilor 90, tenisul este una dintre cele mai populare discipline sportive ale planetei. Dincolo de interesul provocat de circuitele profesioniste de tenis, fie că discutăm despre cel al bărbaților ori al femeilor, acest sport are foarte mulți practicanți și la nivel amator. Oamenii joacă tenis de plăcere și se bucură din plin de beneficiile fizice și mentale implicate. Tenisul te face să fii alert, concentrat și foarte vigilent, chiar dacă are o aură elegantă. În cazul în care dorești să începi să joci tenis, indiferent de nivelul la care vrei să o faci, trebuie să ții cont de necesitățile implicate, din punct de vedere al echipamentului.

Care sunt cei mai potriviți pantofi sport pentru tenis?

Tenisul este o activitate extrem de dinamică, ceea ce înseamnă că tălpile tale vor fi foarte solicitate. Foarte importantă, în această privință, este și suprafața pe care joci. Jucătorii profesioniști de tenis folosesc încălțăminte diferită, aleasă în funcție de terenul pe care activează. Zgura este o suprafață care solicită pantofi cu o talpă dură, în vreme ce pe iarbă poți juca și cu pantofi cu talpă ceva mai subțire. Cert este că ambele trebuie să fie rezistente și să asigure confort piciorului tău, dar și stabilitate și o ventilație corespunzătoare, indiferent de tipul suprafeței de joc. Astfel, pantofii trebuie să fie din materiale flexibile și ușoare. Marii producători de încălțăminte au linii speciale dedicate tenisului și este recomandat să apelezi la acestea, pentru că pantofii sunt concepuți special în așa fel încât să asigure un confort ridicat și să susțină performanța.

Din ce este formată ținuta pentru tenis?

Foarte importantă pentru confortul de pe teren, dar și pentru performanțele tale este alegerea unor articole vestimentare corespunzătoare practicării tenisului. Ai nevoie de încălțăminte potrivită, pantaloni ori fustă și tricouri sau maiouri confortabile. Producătorii de echipament sportiv au lansat pe piață foarte multe articole destinate special acestui sport, din materiale care îți lasă pielea să respire și care te fac să te simți relaxat pe teren. Trebuie să eviți bumbacul și hainele de culoare închisă, deși aspectul din urmă nu mai are un impact atât de mare în cazul echipamentelor de ultimă generație, concepute special pentru a respinge căldura solară.

De ce accesorii ai nevoie pentru a juca tenis?

Dacă decizi să începi să joci tenis, trebuie să știi că orice jucător care se respectă și care vrea să aibă rezultate bune pe terenul de joc are în arsenal o recuzită specifică. Nu trebuie să îți lipsească din dotare mingile de tenis, care sunt în general de culoare galbenă și care trebuie să fie omologate internațional de Asociația Profesionistă de Tenis, în cazul în care vrei să joci la nivel profesionist. Dacă ești jucător amator, poți utiliza și mingi neomologate. Următorul accesoriu de bază este reprezentat de racheta de tenis, formată din cadru și corzi. Rachetele de calitate sunt, în general, facil de manevrat, iar greutatea cadrului lor influențează puterea de lovire a mingii. O rachetă mai grea îți va asigura mai multă forță, dar și un consum de energie mai ridicat. Corzile sunt foarte importante, acestea fiind în general fabricate din nailon, iar modul în care sunt legate influențează durabilitatea și stabilitatea lor. Pentru orice rachetă, trebuie să existe și o geantă destinată depozitării, întrucât nu ai cum să te deplasezi la teren cu racheta în mână. Geanta trebuie să fie suficient de cuprinzătoare pentru minim o rachetă, deși jucătorii profesioniști nu folosesc doar una. Accesoriile de acest fel, concepute special pentru tenis, au suficient de mult spațiu și pot oferi spațiu de depozitare și alte elemente precum bidonul de apă, prosopul, hainele ori mingile. Pentru că, în general, tenisul este practicat sub efectul luminii solare ori a celei produse de stâlpii de nocturnă, foarte utilă se poate dovedi a fi și o șapcă. Poți achiziționa online șepci pentru bărbați sau unisex, pentru ca privirea ta să fie focusată eficient pe minge în timpul punctelor.

Tenisul este un sport foarte plăcut și interesant de practicat, iar dacă alegi să abordezi acest tip de activitate, trebuie să investești în recuzita potrivită. De la mingi și rachetă, până la pantofi și șapcă, arsenalul unui tenismen cuprinde elemente care trebuie să fie de calitate și eficiente pe orice suprafață de joc. 

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/tennis-sport-sport-equipment-racket-3554019/

Lasă un comentariu...

*