Cele mai romantice locuri din Bucureşti. Descoperă-le, intră în atmosferă și fii romantic!

Locuieşti de mult timp în Capitală şi ai impresia că oraşul nu mai are ce să-ţi ofere? Ei bine, nu este deloc așa! Romantismul te așteaptă la tot pasul. Trebuie doar să descoperi acele locuri în care îl poți trăi din plin. Iată cele mai romantice locuri din București, în care poţi intra într-o atmosferă de poveste.

Parcul Cişmigiu

O plimbare prin parc nu este banală dacă găseşti locul potrivit. Şi, desigur, persoana care să te însoţească! Grădina Cişmigiu este, poate, cel mai frumos parc din Bucureşti şi un loc perfect pentru plimbări romantice. Cea mai veche grădină publică din Capitală, Cişmigiul e locul în care răsunau, odinioară, acordurile tarafului lui Anton Pann. Întins pe 16 hectare, e amenajat în stilul parcurilor englezeşti. Aleile te poartă pe sub copaci umbroşi, pe malul lacului liniştit. Iar vegetaţia luxuriantă şi colorată este o încântare. Odată ce te pierzi în universul verde, evadezi din lumea tumultuoasă a Capitalei. Simţi că respiri şi te încarci de energie. Iar privirea şi inima îţi sunt cuprinse de linişte. Cișmigiul este, fără îndoială, unul dintre cele mai romantice locuri din București!

Cimitirul Bellu

Un alt loc tăcut, de o frumuseţe aparte, în care poţi redescoperi bucuria fiecărei clipe, este Cimitirul Bellu. Da, poate sună ciudat, însă este un parc imens, cu 300 de monumente impresionante, în care starea de spirit ţi se schimbă instantaneu. Te simţi cuprins imediat de sfinţenia lăcaşului în care se odihnesc atâţia artişti, prinţi sau savanţi. Poţi admira măiestria artiştilor ce au ridicat monumentele funerare, opere de artă ce ascund o mulţime de poveşti. Poţi citi cuvintele poeţilor ce au cântat iubirea, pe crucile din piatră, sub care zac rămăşiţele lor pământeşti. Momentele sunt unice, iar emoţiile pe care le încerci aici nu pot fi simţite niciunde în altă parte. De aceea cred că este unul dintre cele mai romantice locuri din București.

Balta Vrăjitoarelor

Un loc romantic este şi Balta Vrăjitoarelor, ce se află în pădurea Boldu de la marginea Bucureştiului. Spaţiul în sine nu este spectaculos. Însă legendele ţesute în jurul micului ochi de apă îţi pot tăia respiraţia. Se spune despre ea că ar fi o apă fără fund, un tărâm în care vrăjile prind viaţă. Tocmai pentru că, de peste 500 de ani, aici şi-ar da întâlnire vrăjitoarele, ce şi-ar şopti cântecele şi ar dănţui pe mal. Şi, tot aici, se spune că, de Sânziene, s-ar deschide portaluri spre alte lumi. Desigur, sunt doar legende. Dar poveştile şi misterul pot da o notă romantică oricărei întâlniri.

Bucureştiul nu este nici pe departe un oraş cenuşiu şi plictisitor, aşa cum au ajuns să creadă mulţi din cei care locuiesc aici. Este plin de locuri încărcate de poezie sau mister. Descoperă-l, aşadar, iar şi iar, iar el te va răsplăti cu momente romantice, ce se vor transforma în frumoase amintiri.

Lasă un comentariu...

*