Bătrânețe în lux: iată ce condiții asigură unele centre de bătrâni

Părinții și bunicii noștri merită tot ce este mai bun și vrem să-și petreacă în liniște ultimii ani din viață. Atunci când ei nu se mai pot descurca pe cont propriu sau nu mai vor să locuiască singuri, internarea într-un cămin de bătrâni este cea mai bună soluție, atât pentru ei, cât și pentru familie. În aceste centre specializate, ei vor beneficia de toată îngrijirea de care au nevoie, inclusiv de servicii medicale, vor putea socializa cu alți rezidenți și se vor simți la fel de bine ca acasă.

Bătrânețe în lux iată ce condiții asigură unele centre de bătrâni

Sursa foto: https://affinity.ro/galerie-foto/#lvd-gallery-domenii

În prezent, există cămine de bătrâni care oferă condiții de lux pentru rezidenții lor, astfel încât aceștia se pot bucura de tot confortul necesar, de atenția care li se cuvine și sunt îngrijiți cu multă răbdare și blândețe. Dacă îți dorești cele mai bune condiții pentru persoana dragă, poți alege internarea într-un cămin de bătrâni din Piața Domenii sau din altă zonă centrală a orașului.

Iată care sunt facilitățile și serviciile de care vârstnicii vor avea parte într-un cămin de lux:

Cazare ca într-un hotel de 5 stele

Camerele în care se pot caza rezidenții la un cămin de lux sunt mari, spațioase și luminoase, oferind tot confortul necesar, dar și siguranță pentru persoanele care se deplasează mai greu. Sala de mese și saloanele comune oferă posibilitatea socializării, astfel încât bunicul sau părintele tău își va putea face aici noi prieteni. De asemenea, el va putea participa la diferite activități care sunt organizate zilnic de reprezentanții căminului:

  • Ateliere de desen
  • Serate muzicale, de teatru sau de lectură
  • Plimbări în aer liber
  • Scurte excursii
  • Participare la slujbe religioase
  • Diferite activități de stimulare cognitivă.

Facilitățile oferite rezidenților nu se opresc însă aici, astfel încât persoana dragă va putea beneficia de un spa, de masaj și de o piscină pentru ședințe de kinetoterapie și fizioterapie sau pentru gimnastică acvatică.

Servicii medicale incluse

Un cămin de lux va oferi rezidenții săi nu doar condiții bune de cazare, ci și servicii medicale de cea mai bună calitate. Acestea sunt esențiale pentru o bună îngrijire, având în vedere că starea de sănătate a vârstnicilor de poate deteriora de la o zi la alta. Tocmai de aceea, un centru specializat va avea un cabinet de medicină generală, unde rezidenții vor fi consultați zilnic, iar starea lor va fi atent monitorizată, prin completarea unei fișe medicale.

De câteva ori pe săptămână, ei vor fi consultați și de către medici specialiști, în funcție de nevoile fiecăruia în parte. Astfel, ei vor primi tratamentul potrivit și recomandări de la neurologi, psihiatri, cardiologi sau nefrologi. Asistentele și infirmierele îi vor ajuta permanent, iar ședințele de recuperare medicală (kinetoterapie și fizioterapie) vor contribui la ameliorarea stării lor.

Regimul alimentar este la fel de important, pentru că vârstnicii suferă de diferite afecțiuni cronice. Un cămin de lux oferă fiecărui rezident în parte un meniu personalizat, stabilit de un nutriționist, în funcție de afecțiunile de care suferă bătrânul. Prin urmare, ai garanția că părintele sau bunicul tău va primi numai alimentele recomandate, preparate cu grijă și mereu proaspete, în cele mai stricte condiții de igienă.

Prin urmare, există cămine de bătrâni care oferă rezidenților condiții de lux, unde ei se vor simți mereu în siguranță și vor fi primi toată atenția de care au nevoie. Nu ezita să apelezi la serviciile acestor centre specializate, ca să le oferi celor dragi cea mai bună îngrijire!

 

Lasă un comentariu...

*