8 beneficii aduse de consumul moderat de bere

Se pare că ultimele studii vin cu vești extrem de bune pentru cei care iubesc berea! Consumul acestei băuturi în cantități moderate are o mulțime de beneficii pentru sănătate, așa că hai să aflăm împreună cum se va îmbunătăți starea ta fizică dacă vei savura frecvent o halbă de bere rece.

sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/aparat-aptitudine-bere-calificare-1718384/

Berea îți menține inima sănătoasă

Cercetările arată că berea te poate ajuta să reduci semnificativ riscul de apariție a afecțiunilor cardiace. Asta mulțumită efectului direct al acestei băuturi de „subțiere” a sângelui, are anulează sau scade la maximum posibilitatea de formare a cheagurilor de sânge în artere. Totodată, berea poate reduce și riscul apariției inflamațiilor în întreg organismul, ceea ce anulează și cauzele instalării aterosclerozei.

Berea te poate ajuta să slăbești!

Contrar credinței populare, berea pare să fie un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus. Chiar dacă cei mai mulți folosesc expresia „burtă de bere”, în realitate lucrurile nu stau deloc așa. Un studiu recent realizat de Universitatea de Stat din Oregon arată că berea conține o substanță numită xanthohumol, care favorizează scăderea nivelului colesterolului din sânge, dar ajută și la scăderea în greutate.

Berea favorizează tranzitul

O sticlă normală de bere conține nici mai mult, nici mai puțin de 20% din cantitatea totală de fibre de care are nevoie un organism matur pentru a avea un tranzit excelent. Bineînțeles, asta nu înseamnă că sursa ta principală de fibre ar trebui să stea în sticlele de bere, dar informația asta s-ar putea să-ți fie de mare folos dacă te lupți cu probleme de digestie.

Berea reduce riscul de apariție al cancerului

Ne întoarcem la xanthohumol, care, pe lângă rolul de a reduce colesterolul din organism, este și un antioxidant excelent. După cum probabil știi deja, antioxidanții sunt dușmanii principali ai cancerului, ceea ce înseamnă că un consum regulat, dar moderat de bere te poate ține departe de această boală cruntă.

Berea îți ține mintea sănătoasă

Berea este cel mai bun aliat împotriva bolilor mentale. O spun studiile realizate pentru combaterea bolilor neurodegenerative, precum Parkinson sau Alzheimer. Secretul stă în faptul că un consum regulat de bere va crește nivelul de dopamină din organism, ceea ce înseamnă că tu te vei simți mai calm și mai relaxat după doar un singur pahar.

Berea îți îmbunătățește vederea

Plină de enzime și antioxidanți, berea mai câștigă un punct în fața celorlalte băuturi alcoolice de pe piață cu marele avantaj de a îmbunătăți vederea. Mai mult decât atât, se pare că o singură bere băută în fiecare zi te poate ajuta să ții cataracta la distanță.

Berea reduce riscul de apariție a pietrelor la rinichi

Berea conține apă în proporție de aproximativ 90%, așa că data viitoare când auzi pe cineva că își potolește setea cu o halbă rece, crede-l pe cuvânt. În plus, berea mai are în compoziția sa și potasiu și magneziu, care ajută la reducerea riscului de apariție a pietrelor la rinichi. Mai precis, consumul unei sticle de beri în fiecare zi poate scădea riscul de formare a pietrelor la rinichi cu 40%.

Berea elimină toate toxinele din organism

Fiind cunoscută ca un diuretic excelent, berea mai câștigă o bilă albă, fiind un detoxifiant foarte bun. Această băutură te va ajuta să elimini o parte bună dintre toxinele din organism, trimițându-te mai des la… toaletă.

Ține cont, însă, de faptul că te poți bucura de aceste avantaje și efecte pozitive ale consumului de bere doar dacă o bei moderat! Orice abuz de alcool poate avea acțiuni grave asupra sănătății tale, care, în timp, pot duce la moarte prematură. Consumă alcool cu măsură!

Lasă un comentariu...

*