3 factori de care trebuie să ții cont atunci când alegi mărturiile de botez

Botezul reprezintă cel mai frumos eveniment din viața de familie și prima petrecere importantă a unui copil. Este un adevărat motiv de sărbătoare, iar părinții își doresc să marcheze într-un mod deosebit venirea pe lume a micuțului lor.

Devenite un ritual esențial, mărturiile de botez oferă invitaților amintirea de a fi participat la unele dintre cele mai prețioase momente alături de copil. Daruri simbolice, fotografii inedite sau produse personalizate – toate au rolul de a transforma o petrecere într-o poveste specială și de a aduce oaspeților un minunat gest de mulțumire.

Dacă vrei să impresionezi și să alegi mărturii de botez care să atragă atenția tuturor, ia în considerare câteva sfaturi utile.

Alegerea mărturiilor de botez în funcție de tema evenimentului

Tradiția de a oferi mici daruri la botez datează de foarte mult timp. Oamenii organizau petreceri pentru venirea pe lume a copiilor și obișnuiau să dea invitaților bomboniere care să conțină cinci bomboane ori migdale glazurate. În acest fel, erau reprezentate longevitatea, bunăstarea, fericirea, sănătatea și fertilitatea. Lucrurile s-au schimbat foarte mult și astăzi mărturiile sunt reprezentate de diferite obiecte sau dulciuri.

Pentru fastuosul eveniment pe care îl pregătești pentru a-l celebra pe cel mic, optează pentru o temă deosebită și mărturii pe măsură. Cea mai potrivită alegere pentru acest tip de petrecere sunt poveștile pentru copii. Acestea aduc inocență și sensibilitate, și trezesc în cei mari bucuriile copilăriei. Efortul părinților de a asorta mărturiile de botez cu întregul eveniment va fi, în mod sigur, apreciat de invitați.

În cazul în care nu optezi pentru o tematică anume, dar mergi pe o anumită paletă cromatică, alege mărturii în nuanțe apropiate sau în ton cu restul culorilor. Evită stilul clasic și folosește produse gingașe și colorate, potrivite pentru cei mici.

Selecția mărturiilor de botez în funcție de anotimp

Mărturiile pe care le alegi pentru botezul copilului tău trebuie să fie de calitate, originale și pline de personalitate. Însă, dacă vrei să ieși din tipare și să organizezi petrecerea în cele mai mici detalii, alege darurile simbolice și în funcție de anotimp.

Sezonul în care are loc botezul influențează extrem de mult ornamentele și amenajarea sălii, prin urmare și mărturiile trebuie să le amintească invitaților de perioada din calendar. Modelul, culoarea, forma și textura sunt elemente care trebuie să reprezinte petrecerea deosebită la care invitații au participat cu drag.

În anotimpul rece, mărturiile l cu poză sau sub formă de cărucior sunt considerate potrivite. Produsele tip broșă ori medalioanele handmade sunt ideale primăvara, în timp ce toamna se pot folosi borcănelele cu miere și dulceață, sticluțele cu vin sau ghivecele cu semințe.

Vara este probabil cel mai accesibil sezon în care pot fi oferite în dar mărturii diverse, pline de culoare și strălucire. Te poți inspira întotdeauna din frumusețea naturii, pentru a găsi cele mai fascinante simboluri pentru micuțul tău.

Crearea unor mărturii de botez personalizate

Dacă vrei să aduci o notă de autenticitate petrecerii de botez a copilului tău, optează pentru mărturii personalizate. Ramele foto în diverse forme, cu poza celui mic sau săculeții tradiționali cu numele său, pot fi o alegere inspirată.

Cromatica este adesea ideală pentru a diferenția și personaliza mărturiile. De regulă, părinții unei fetițe aleg nuanțe de roz, în timp ce pentru băiețel sunt indicate cele albastre. Cu toate că acest lucru nu este obligatoriu, culoarea poate ajuta și mai mult la personalizarea mărturiilor.

Produsele handmade intră și ele în categoria darurilor originale și sunt unele dintre preferatele părinților deoarece aceștia au libertatea de a alege forma, modelul, culoarea sau materialul din care se vor confecționa mărturiile.

Încă din primele zile de viață, copilul reușește să își exprime personalitatea aparte, de care părinții trebuie să țină cont în alegerea mărturiilor. Botezul este un eveniment deosebit, de aceea trebuie să te asiguri că alegi produse de calitate și rezistente, pentru a rămâne în amintirea tuturor invitaților la botez.

https://www.pexels.com/photo/blue-figurines-1682462/ 

Lasă un comentariu...

*