A fost odata… O zi de aur in fotbalul ploiestean! NU MERITA UITATA!

[ad_1]

„12 octombrie 1966, Cupa Campionilor Europeni: FC Petrolul vs Liverpool FC 3-1

 Moldoveanu (36), Boc (59), M. Dridea (65)/ Hunt (50).

Succesul a rămas singurul obţinut, vreodată, de către o echipă românescă în faţa lui FC Liverpool.

 Mulţumiri şi respect celor care au făcut posibil un rezultat unic: Mihai Ionescu – Gheorghe Pahonţu, Alexandru Boc, Gheorghe Florea, Mihai Mocanu – Octavian Dincuţă, Petre Dragomir – Constantin Moldoveanu, Mircea Dridea, Alexandru Badea, Virgil Dridea. Antrenor: Constantin Cernăianu…”este mesajul postat miercuri, 12 octombrie, pe contulde socializare al FC Petrolul, la 56 de ani de la MAREA VICTORIE… Și ploieștenii de ieri, de azi, de mâine, trebuie să o țină minte… și, de ce, să învețe, o țâră din acel eveniment!

A fost odată ca niciodată! Dar… a fost! Și cred că nu există bunic în Ploieștii zilelor noastre care să nu fi povestit nepoților de acea mare zi, o zi în care fotbaliștii ploieșteni au învins legendara echipă britanică Liverpool!

12 octombrie 1966 este data scrisă cu litere de aur în istoria clubului Petrolul. În acea zi, din postura de campioană a României, echipa ploieşteană reuşea să o învingă, pe stadionul „Ilie Oană” (Petrolul, pe atunci), cu 3-1, pe FC Liverpool, nimeni alta decât campioana campioanei mondiale la momentul respectiv, Anglia.

Un vis?! Nicidecum! Un vis devenit realitate! Mulțumită unor sportivi extraordinari, mulțumită unor oameni care din sport au făcut artă!

Cum s-a ajuns la acea triplă confruntare? Titlul de campioni câştigat de „galben-albaştri”, în 1966, le-a oferit ocazia fotbaliştilor din acea generaţie să joace în Cupa Campionilor Europeni. Iar tragerea la sorți, ce s-a efectuat pe 10 iulie 1966, la Londra, chiar cu ocazia deschiderii turneului final al Campionatului Mondial, le-a hărăzit ploieștenilor un adversar la prima vedere imposibil: FC Liverpool, formația care tocmai cucerise cel de-al 7-lea titlul de campioană a Angliei, țară care, peste numai trei săptămâni, avea să devină, pentru prima și singura dată în istorie, campioană mondială! (sursa: fcpetrolul.ro)

Prima manşă s-a disputat pe 28 septembrie 1966, iar petroliștii au avut ocazia, rară pentru acele vremuri, să joace în nocturnă. Și nu oricum, ci în fața a 44.300 de spectatori prezenți în tribunele lui „Anfield”! Liverpool s-a impus cu scorul de 2-0 (goluri St.John `65 și Callaghan `80), dar, după meci, corespondenții ziarelor britanice „The Sun”, „Daily Mirror” şi „Daily Express” au recunoscut, unanim, că „Petrolul a fost o echipă mai bună decât ne-am fi închipuit că va fi”! 

O ZI DE NEUITAT, UN MECI… FABULOS caare poate fi LECȚIE pentru prezent!

Articolul A fost odata… O zi de aur in fotbalul ploiestean! NU MERITA UITATA! a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link